Country Life Kombuča zelena 2 l BIO
4,37 €
Opis izdelka Country Life Kombuča zelena 2 l BIO
Kombuča je prijetno gazirana osvežilna pijača. Za razliko od drugih izdelkov na trgu ta kombucha ni pasterizirana. To pomeni, da je v steklenici še vedno živ izdelek. Če kombuča ne brbota, jo preprosto pustite na sobni temperaturi okoli 20 °C ali več, kmalu se bo prebudila v življenje in boste lahko uživali.
Kombučo proizvaja tradicionalni češki proizvajalec, kaj pravi o proizvodnji? "Pri nas v obratu se primarna fermentacija začne v proizvodnih posodah. Ko je pH nižji od 4,0, je kombuča pripravljena za stekleničenje. V napolnjeni steklenici ni več kisika (anaerobni pogoji) in sekundarna fermentacija se lahko začne. Temperatura v skladišču je zelo pomembna - skladišča ogrevamo na 24 °C, da kombucha lahko proizvede nekaj ogljikovega dioksida. Končna količina je odvisna od prostornine steklenice, temperature in uporabljenih surovin. Vsebnost CO2 se sčasoma povečuje. Ker pa gre za naravni proizvod, je proces v steklenici nemogoče nadzorovati z absolutno natančnostjo. Odstopanja so možna in jih ni mogoče obravnavati kot težavo."
Vendar poznate kombucho, ki ima vedno enako raven ogljikovega dioksida - zelo verjetno so pasterizirane in umetno nasičene s CO2. Ti "izdelki kombucha" so bližje gaziranim pijačam, kot je kola itd. In to zagotovo ni naš način.
Tradicionalno je ta pijača narejena s fermentacijo črnega čaja s sladkorjem prek čajne gobe - kombucha. Uživate pa lahko tudi različice, ki so narejene iz zelenega čaja ali zelišč. Kombuča večino sladkorja porabi med postopkom fermentacije, zato vam ni treba skrbeti, da bi bila pijača presladka. Kombuča iz zelenega čaja nima le osvežilnega, temveč tudi spodbuden okus.
Kombuča se imenuje goba, ki izvira iz vzhodne Azije. Ne gre za navadno gobo, kot jo poznamo, temveč za simbiotsko tvorbo, ki jo sestavlja več vrst kvasovk in bakterij. Po obliki je podobna ploščati, gumijasti, svetlo sivi ali rjavi palačinki. Kombučo na Japonskem poznajo že od leta 400 našega štetja. Na stari Kitajskem so čajno gobo častili kot božanski dar. Skozi stoletja je naravna osvežilna pijača iz kombuče potovala prek Japonske in Rusije v Evropo.
Podjetje STEVIKOM d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1999 in je namenjeno proizvodnji izdelkov zdrave prehrane. Proizvaja 8 različnih okusov kombuče. Od leta 2005 jo proizvajajo tudi v ekološki kakovosti. Leta 2009 so pridobili certifikat NOP USDA Organic podjetja Abcert AG, DE.
Ta izdelek bodo še posebej cenili potrošniki, ki jih zanimata ekološko kmetovanje in trajnostni sistem kmetovanja. Ekološka živila gredo vedno skozi sistem nadzora in certificiranja, ki zagotavlja njihovo kakovost in omogoča, da nosijo to oznako.
Hranjenje: 4,6 g
od tega sladkorji: 4,6 g
Beljakovine: 0,0 g
Sol: 0,0 g
Skladiščenje
Skladiščite pri temperaturi do 24 °C. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 10 dneh.
Koda izdelka
- CL570058