facebook
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR | Brezplačna zamenjava in vračilo v 90 dneh

Amilaza

Druga imena: Amilaza, Amilaza

Ocena škode: 1 (Naravne snovi)


Amilaza, včasih imenovana tudi amilaza, je eden od encimov, ki lahko kompleksne sladkorje, kot je škrob, razgradi v enostavne sladkorje. Najdemo jo predvsem v človeški trebušni slinavki in slini, najdemo pa jo tudi v številnih vrstah rastlin in mikroorganizmov. Ta encim je bistvenega pomena za prebavo ogljikovih hidratov v človeškem telesu, saj razgrajuje dolge verige ogljikovih hidratov v krajše, kar omogoča njihovo nadaljnjo obdelavo in absorpcijo.

Zaradi svojih edinstvenih lastnosti se amilaza uporablja tudi v industriji. V živilski industriji sodeluje pri proizvodnji sirupov, piva, kruha in drugih pekovskih izdelkov. Pri izdelavi kruha pomaga pri fermentaciji testa, kjer razgrajuje škrob v enostavne sladkorje, ki jih nato uporabijo kvasovke. V pivovarstvu je amilaza ključni encim v procesu sladiranja, kjer razgrajuje škrob iz slada v enostavne sladkorje, ki se nato pretvorijo v alkohol. V medicini se amilaza uporablja za diagnosticiranje bolezni trebušne slinavke. Je tudi sestavni del nekaterih detergentov, kjer pomaga odstranjevati škrobne madeže. V tekstilni industriji se amilaza uporablja za obdelavo bombaža in odstranjevanje odvečnega škroba.

V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

Mešanica eteričnih olj Winter Dreaming BIO (10 ml)
Mešanica eteričnih olj Winter Dreaming BIO (10 ml)
Podrobnosti o izdelku
Sensitiv pena za čiščenje 150 ml
Sensitiv pena za čiščenje 150 ml
Podrobnosti o izdelku
Ekološka voda iz poprove mete 100 ml
Ekološka voda iz poprove mete 100 ml
Podrobnosti o izdelku
Dišeča sveča - Dišeči advent (310 ml) - z mandljem, muškatnim oreščkom in vanilijo
Dišeča sveča - Dišeči advent (310 ml) - z mandljem, muškatnim oreščkom in vanilijo
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje