Fermentacija Lactobacillus
Druga imena: Lactobacillus Ferment Lizat
Ocena škode: 2 (Derivati naravnih snovi)
Lactobacillus Ferment, znan tudi kot Lactobacillus Ferment Lizat, je produkt fermentacije, ki jo izvajajo bakterije iz rodu Lactobacillus. Te bakterije so probiotiki, torej mikroorganizmi, ki prispevajo k uravnoteženi črevesni mikroflori in splošnemu zdravju telesa. Probiotiki pa se ne uporabljajo le na področju hrane in prehranskih dopolnil, temveč tudi v kozmetični industriji. V zadnjih letih se vse bolj razvija tako imenovana probiotična kozmetika, ki vsebuje mikroorganizme, njihove metabolite ali izvlečke.
Lactobacillus Ferment je ena od priljubljenih sestavin probiotične kozmetike. Vključen je v kožne serume, maske, kreme in druge kozmetične izdelke, ki obljubljajo regeneracijo kože, zmanjšanje gub ali izboljšanje njenega videza. Zaradi svojih lastnosti podpira ravnovesje kožne mikroflore in pomembno prispeva k zaščiti kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Poleg tega so različne študije pokazale, da ta vrsta laktobacilov izboljšuje vlaženje kože, krepi njeno pregradno funkcijo in pomaga pri zdravljenju aken. Poleg tega je Lactobacillus Ferment kljub svojemu mikrobnemu izvoru v kozmetiki varen in se dobro prenaša.