facebook
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Jabolčna kislina (jabolčna kislina)

Druga imena: Jabolčna kislina, E296, hidroksibutandiojska kislina

Ocena škode: 1 (Naravne snovi)


Jabolčna kislina je organska kislina, ki je naravno prisotna v številnih vrstah sadja, zlasti v jabolčniku, od tod tudi njeno ime. Njena druga imena so jabolčna kislina, E296 in hidroksizomaslena kislina. Ima bistre kristale in značilen kiselkast okus. V komercialni proizvodnji jo pridobivajo sintetično, natančneje z delovanjem jantarne kisline na acetaldehid.

Jabolčna kislina se pogosto uporablja v industriji, zlasti v živilski in kozmetični industriji. V živilski proizvodnji se uporablja kot konzervans in stabilizator pH, pa tudi za izboljšanje okusa. Izdelkom, kot so pijače, bonboni, žele in marmelade, doda kiselkast okus. Prav tako ima sposobnost vezave vode in tako izboljša konsistenco izdelkov. V kozmetični industriji se uporablja zaradi svojih eksfoliativnih lastnosti, tj. sposobnosti odstranjevanja odmrlih celic s površine kože in s tem spodbujanja rasti novih celic. Zato ga lahko najdemo v različnih kožnih pilingih, maskah ali losjonih. V farmacevtski industriji se uporablja kot pomožna snov v nekaterih zdravilih. Jabolčna kislina je tudi sestavni del nekaterih čistil in loščil.

Jabolčna kislina (jabolčna kislina) je mogoče najti v naslednjih izdelkih

Chewy C Vitamin C za otroke od 3. leta starosti, 90 žvečljivih bonbonov
Chewy C Vitamin C za otroke od 3. leta starosti, 90 žvečljivih bonbonov
Podrobnosti o izdelku
Energijska ploščica - jabolko & ingver
Energijska ploščica - jabolko & ingver
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje