Kitajski jam (Dioscorea batata)
Druga imena: Lahka korenina, kitajski krompir
Ocena škode: 1 (Naravne snovi)
Yam Chinese ali Light Root ali kitajski krompir je dragocena rastlina, ki se goji predvsem v Aziji, zlasti na Kitajskem, v Koreji in na Japonskem. Njeno botanično ime je Dioscorea batata in je plezalna rastlina. Dosega višino do 5 metrov in je znana po svojih gomoljih, ki so dolgi, valjasti in rumeno-bele, včasih rožnate barve. Ta užitna rastlina ima edinstvene lastnosti, zaradi katerih velja za superživilo - hranilno bogato živilo s številnimi koristnimi učinki na zdravje.
Kitajski jam se uporablja predvsem v kulinariki. Je glavna surovina za pripravo različnih jedi, ki se pripravljajo podobno kot krompir - kuhajo, pečejo, cvrejo ali pečejo na žaru. Lahko ga jemo tudi surovega. Zaradi nevtralnega okusa in čvrste teksture je v kuhinji zelo priljubljen. Uporablja se tudi za izdelavo škroba, ki je pomembna sestavina pri peki, slaščicah in izdelavi rezancev. Njegovi gomolji se uporabljajo tudi kot domače zdravilo proti driski, sladkorni bolezni in za krepitev imunskega sistema. Poleg gastronomske uporabe se jam uporablja tudi v kozmetiki. Iz gomoljev se pridobiva izvleček, ki se zaradi odličnih vlažilnih in hranilnih lastnosti dodaja kremam, maskam in drugim kozmetičnim izdelkom. V tradicionalni kitajski medicini se jam uporablja za zdravljenje številnih bolezni, vključno z astmo, kašljem, bronhitisom, artritisom, težavami v menopavzi, ledvičnimi boleznimi in tudi kot tonik za srce.
V naših izdelkih te snovi ne boste našli, poskusite naravne izdelke brez kemikalij iz naše ponudbe.

Bio sivka 10ml
Podrobnosti o izdelku
Otroški losjon za telo Clara 200 ml
Podrobnosti o izdelku
BB krema Kot
Podrobnosti o izdelku
Jajce za pranje belega perila za 50 pranj spomladanskega cvetja
Podrobnosti o izdelku
Tekoča tekočina za pomivanje posode - limona 5 l
Podrobnosti o izdelku