Laminaria Japonica (japonski dresnik)
Druga imena: Kombu, Kelp, morski ohrovt
Ocena škode: 1 (Naravne snovi)
Japonske alge, znane tudi kot kombu, kelp ali morski ohrovt, so vrsta morskih alg, ki jih je veliko v hladnih morskih vodah Tihega oceana, katerih glavna proizvajalka je Japonska. Je hladnoljubna rastlina, ki raste predvsem v vodah s temperaturo od 5 do 20 stopinj Celzija. Zanjo je značilna temno zelena do skoraj črna barva.
Japonski rman je še posebej priljubljen v azijski kuhinji, zlasti v japonski in korejski kuhinji, kjer se uporablja za pripravo različnih kulinaričnih specialitet. Njegovi prožni listi se običajno posušijo in nadalje predelajo. Le redko ga uživamo surovega. Primeren je za juhe, omake, riževe jedi ali testenine. Priljubljen pa je tudi v zahodnih državah, kjer ga uporabljajo za pripravo različnih vrst prehranskih dopolnil, zlasti zaradi visoke vsebnosti joda, mineralov in vitaminov. Pogosto je vključen v različne vrste dietnih programov ali se uporablja za izdelavo različnih razstrupljevalnih izdelkov. Poleg tega se kombu uporablja tudi za izdelavo komposta in gnojila za gojenje rastlin. Morski ohrovt se uporablja tudi v kozmetični industriji, kjer iz njega izdelujejo različne maske za obraz, kreme in obkladke.