Polifenoli
Ocena škode: 1 (Naravne snovi)
Polifenoli so vrsta kemičnih spojin, ki so bogate z naravnimi antioksidanti in so bogato prisotne v številnih vrstah rastlin, zlasti v sadju, zelenjavi, oreščkih in semenih. Med temi rastlinami je tudi dišeča kananga, znanstveno imenovana Cananga odorata var. genuina. Ta rastlina velja za enega najbogatejših virov polifenolov. Zaradi močnega antioksidativnega učinka imajo te snovi ključno vlogo pri preprečevanju številnih bolezni.
Dišava kananga je znana tudi po izrazitem in prodornem cvetličnem vonju, ki se pogosto uporablja v parfumeriji. Izvleček te rastline, znan tudi kot olje ylang-ylang, je ena od glavnih sestavin številnih luksuznih parfumov. Prav tako se to olje uporablja v aromaterapiji zaradi domnevnih sproščujočih in afrodizičnih učinkov. Zaradi svojih lastnosti in koristi so dišava kananga in njeni derivati postali pomemben del številnih kozmetičnih izdelkov in izdelkov za nego telesa. Poleg tega se polifenoli, pridobljeni iz Kananga odorata var. genuina, uporabljajo tudi v živilski industriji kot dodatki v čokoladi in nekaterih vinih zaradi morebitnih koristi za zdravje ter za izboljšanje okusa in arome teh izdelkov.