facebook
Naročila, oddana pred 14:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Redkev (Raphanus sativus)

Druga imena: Radič

Ocena škode: 1 (Naravne snovi)


Radič, znan tudi kot redkev, je zelenjadnica, ki se goji predvsem zaradi podzemnih delov, zlasti za pobiranje korenin. Obstaja veliko sort redkvic, ki se razlikujejo po barvi in obliki korenin ter okusu. Korenine so lahko bele, rdeče, vijolične ali črne ter okrogle, valjaste ali podolgovate oblike. Redkvice so priljubljene zaradi svojega okusa, ki je lahko od rahlo pekočega do močno pekočega.

Redkvice se uporabljajo v kulinariki po vsem svetu in imajo širok spekter uporabe. Pogosto se jedo sveže, samostojno ali kot sestavni del solat. Lahko jo tudi kuhamo, pečemo ali pečemo na žaru. Na Češkem je pogosto del krompirjevih solat, medtem ko je na primer v Aziji priljubljena sestavina številnih tradicionalnih jedi. Redkvice se predelujejo tudi v zelenjavni čips ali uporabljajo za pripravo različnih vrst japonske fermentacije, imenovane kimči. Poleg korenin se lahko uživajo tudi njeni listi, ki jih dodajamo juham ali jih postrežemo kot začimbo. Poleg kulinarične uporabe se redkev uporablja tudi v medicini, kjer se uporablja predvsem zaradi svojih razstrupljevalnih lastnosti in krepitve imunskega sistema.

Redkev (Raphanus sativus) je mogoče najti v naslednjih izdelkih

Card image
Serum za obraz - Vitamin C (10 ml) - učinki proti staranju
Podrobnosti o izdelku
Card image
Rožmarinov tonik za lase 100ml
Podrobnosti o izdelku
Card image
Kvitok serum za obraz - vitamin C (30 ml) - učinki proti staranju
Podrobnosti o izdelku
Card image
Bio Pink pomlajevalni hialuronski serum 50 ml
Podrobnosti o izdelku
Card image
Bio Pink pomlajevalni hialuronski serum 50 ml
Podrobnosti o izdelku
Card image
Bio Pink pomlajevalni hialuronski serum 50 ml
Podrobnosti o izdelku
Kategorija
Top