facebook
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR

Sladki krompir (Ipomoea batatas)

Druga imena: Sladki krompir, Sladki krompir

Ocena škode: 1 (Naravne snovi)


Sladki krompir, znan tudi kot sladki krompir, je eno najpomembnejših živil na svetu. Ta mesnati gomolj izvira z območja med Mehiko in Venezuelo, kjer so ga po arheoloških najdbah gojili že pred 5 000 leti. Batavias ima razmeroma tanko in gladko lupino ter sladek okus, ki spominja na bučo ali kostanj. Barva mesa je lahko od bele, oranžne do vijoličasto rdeče.

Sladki krompir je mogoče pripraviti na številne načine in se pripravlja podobno kot krompir. Poleg običajnih načinov, kot so kuhanje, pečenje ali cvrtje, se sladki krompir uporablja tudi za izdelavo na primer moke, ki je primerna za brezglutensko dieto. Drugi izdelki so čips iz sladkega krompirja, ki je bolj zdrava alternativa klasičnemu krompirjevemu čipsu, ali alkoholna pijača iz sladkega krompirja. Sladki krompir je tudi osnova za številne sladice, kot so torte, pudingi in sladoledi. V zadnjih letih so vse bolj priljubljeni tudi sladki krompirjevi toasti - tanke rezine sladkega krompirja, ki se popečejo v opekaču in postrežejo z različnimi ugotovitvami.

Sladki krompir (Ipomoea batatas) je mogoče najti v naslednjih izdelkih

Trdi balzam za zaščito in sijaj - Jagode (60 g)
Trdi balzam za zaščito in sijaj - Jagode (60 g)
Podrobnosti o izdelku
Kategorija Iskanje