facebook
Naročila, oddana pred 12:00, so odpremljena takoj. | Brezplačna dostava nad 80 EUR | Brezplačna zamenjava in vračilo v 90 dneh

Cake pop je uspešen tako na zabavah kot tudi na družbenih omrežjih

Cake pop: Sladka lizika, ki je osvojila svet slaščičarstva

Na prvi pogled spominja na barvito liziko, vendar namesto trdega sladkorja skriva sočno torto. Cake pop je popolna kombinacija sladice in zabave – sladek trend, ki je osvojil srca slaščičarjev in ljubiteljev sladkarij po vsem svetu. Čeprav se zdi kot sodobna pridobitev socialnih omrežij, je njegov izvor starejši, kot bi si mislili.

Od kod izvira cake pop?

Prve omembe cake pop se pojavijo na začetku 21. stoletja, ko se je ameriška slaščičarka Angie Dudley (znana kot Bakerella) odločila iz tortnega testa narediti majhne kroglice, ki jih je nataknila na palčko in obložila s čokolado. Njena ideja je takoj vzbudila zanimanje – preprosta, a vizualno izrazita sladica se je začela širiti ne le po internetu, temveč tudi v gospodinjstva in profesionalne slaščičarne.

Od takrat je cake pop postal simbol sodobnega slaščičarstva. Njegovo priljubljenost je spodbudila predvsem razširjenost socialnih omrežij, kjer so te miniaturne sladice postale hit, predvsem zaradi svoje fotogeničnosti. Barvne glazure, kreativno okraševanje in možnost prilagoditve videza določeni priložnosti ga naredijo odličen dodatek za vsako slavje.

Zakaj je cake pop osvojil toliko oboževalcev?

V nasprotju z običajnimi tortami je cake pop enostavno uživati, prenašati in shranjevati. Ne zahteva pribora, rezanja niti krožničkov – dovolj je, da ga preprosto vzamete v roko. Idealen je za otroške zabave, poroke, poslovne dogodke ali kot drobno darilo. Njegova velikost poleg tega omogoča poskušanje več vrst hkrati, kar cenijo vsi, ki imajo radi raznolikost.

Drug razlog za priljubljenost cake pop je njegov kreativni potencial. Lahko jih oblikujete, barvate, okrasite s perlicami, posipi, čokoladnimi glazurami ali užitnim zlatom. Iz njih nastajajo živalice, obrazi, cvetlice ali tematski motivi glede na sezono – od Božiča do Halloween. Vsak cake pop se tako lahko spremeni v malo umetniško delo.

Kako se cake pop pripravlja?

Čeprav izgleda kot profesionalni slaščičarski izdelek, lahko cake pop pripravite tudi doma. Osnova je pečen tortni biskvit, ki se razdrobi na drobne koščke in zmeša s kremo – najpogosteje masleno, smetanovo ali skutno. Rezultat je lepljiva masa, iz katere se oblikujejo kroglice. Te se na kratko ohladijo v hladilniku in nato nataknejo na palčko ali palico.

Nato sledi čokoladna ali sladkorna glazura. Kroglice se v njo potopijo in takoj okrasijo po želji. Končni cake pop je treba pustiti, da se strdi – najbolje v navpičnem položaju, da glazura ostane enakomerna in gladka.

Velika prednost je, da lahko uporabite tudi ostanke torte ali ne povsem uspel biskvit. Namesto da bi ga zavrgli, ga spremenite v moderno sladico. In ker jih lahko zamrznete, imate cake pop vedno pri roki za nepričakovane obiske.

Cake pop kot sodobna oblika tradicije

Čeprav izvor cake pop sega v ZDA, se je ta trend hitro razširil tudi v Evropo in druge dele sveta. V Sloveniji jih srečujemo vedno pogosteje – bodisi v sodobnih kavarnah, na food festivalih ali kot del otroških zabav. To je primer, kako lahko tudi klasični okusi dobijo novo podobo in očarajo naslednjo generacijo ljubiteljev sladkarij.

Danes se cake pop izdeluje tudi v zdravih različicahbrez glutena, brez sladkorja ali iz rastlinskih sestavin. Možnosti so praktično neskončne in odvisne samo od vaše domišljije, okusa in priložnosti.

Cake pop je več kot le sladko liziko. Je kreativni izraz, veselje do peke in dokaz, da lahko tudi majhna sladica naredi veliko vtisa. Ne glede na to, ali ga pripravite doma, kupite v slaščičarni ali podarite kot prijazno pozornost, vedno bo izvabil nasmeh na obraz. Ta majhen čudež na palčki si je zasluženo pridobil svoje mesto v svetu sodobnega slaščičarstva – in zdi se, da še dolgo ne bo izginil.

Delite
Kategorija Iskanje